Formater og betegnelser
Filformater

Optimale logofiler til bruk på alle flater både digitalt og print. Transparente filer. Vektoriserte filer som betyr at de kan forstørres ubegrenset. Krever Adobe Illustrator for å kunne åpnes.

Til alle bruksområder, skjerm og print. En fil som alle kan åpne. Transparente filer.

Et eldre, vektorisert filformat som fortsatt er etterspurt.

Til all digital bruk og til office-maler. Transparente filer.

Til foto med god kvalitet og liten bildestørrelse (komprimert). Ikke transparent. Kjent og anvendelig format for mange og egner seg best til foto. For logo på digitale flater anbefales png eller svg.

Adobes layout-program "InDesign" som brukes av profesjonelle. Fra dette programmet genereres høyoppløste originaler for trykk eller digital interaktivitet (universelt utformet).

Filtypen som er relatert til Microsoft Word. Mal for digitale dokumenter til daglig bruk, for eksempel brev, notat, rapporter mm. Ikke egnet til profesjonelle trykksaker.

Dette er en malfil for regnearksprogrammet Microsoft Excel. Den inneholder standardinnstillinger og layoutegenskaper for et makroaktivert regneark; og brukes til å lage en ny makroaktivert arbeidsbok (.XLSM-fil) som bruker Open XML-formatet.

Et komprimerings- og arkiveringsfilformat. En ZIP-fil er godt egnet når man skal pakke flere filer sammen for en enkel ett-trykks nedlasting, for eksempel logopakker med logo i alle farge- og filformater.
Farger

Fargekoder som er beregnet til trykk. Fargesystemet består av cyan, magenta, gul og svart. Blanding av disse fire fargene er nok til å skape omtrent alle trykte farger. Mengden av hver farge angis i prosentverdi mellom 0 og 100 (ingenting og heldekk).

Fargekoder som er beregnet til skjerm og digitale flater. RGB er et fargesystem som bruker lys – primærfargene rød, grønn og blå blander seg i lyset og skaper alle farger.

System av ferdigblandede farger som benyttes til spesialtrykk. Det kan være på materialer som plast, glass, gummi, folie og så videre.

Viktige, nøytrale farger i profilen. Svart brukes som tekstfarge, fortrinnsvis som 100 prosent i trykte flater. Det er tillatt å lette litt på rasteret for et mykere uttrykk f.eks. på skjerm eller et fysisk materiale/arkitektur, men ikke lysere enn 90 prosent. Hvitt er den viktige luften/åpenheten vi trenger for et lett og moderne uttrykk. I vår profil har vi mye luft.

På fysiske flater i forbindelse med skilt, bildekor, etc, kan metalliske farger og materialer som sølv/stål/aluminium benyttes. Fylkesvåpenet kan også benytte gull-metallisk farge der det på vanlig trykk er gult.