Farger

Vår helhetlige fargepalett består av logofarge, tekstfarge og kontrastfarge (primær), og støttefarger (sekundær). Det skal være mye luft i designet, hvit er en viktig «farge».

Inspirasjonen bak fargene

Rødt og gult er primærfarger som trekker til seg oppmerksomhet, det er et sterkt og varmt uttrykk. Disse fargene skal kun være i fylkesvåpenet, uforstyrret av andre tilsvarende farger i layout.

De varme fargene trenger en kontrast, både i temperatur og styrke – derfor har vi en farge som vi kaller «Vann» i fargepaletten.

Stemningsbilde av et tåkelagt vann sammen med fargen Vann og fylkesvåpenet

I både fjellvann og sjøvann kan vi finne den dype og kjølige blå-grønne tonen – derfor kaller vi navigasjonsfargen for "Vann".

Kollasj med bilder av fjellvann og sjøvann sammen med fargen Vann

Inspirasjonen bak sekundærfargene

Det et stort spekter av bilder, temaer og stemninger i Vestfold og Telemark fylke. Dette er bakgrunnen for sekundærfargene som kan brukes i all visuell kommunikasjon. De er et bakteppe, eller et slør av fargetoner som støtter opp under designet. Navigasjonsfargen «Vann» binder de lyse fargene sammen.

De lyse fargene har inspirasjon fra fylket – alt fra lufta på det høyeste punktet, til den varme sanden i sjøkanten. Disse fargene  fungerer som et bakteppe i visuell kommunikasjon og velges etter ønsket stemning, tema eller lignende. Det er derfor vi kaller de «støttefarger».

De er alle lyse farger som passer sammen med navigasjonsfargen eller svart. For fargesvake målgrupper vil teksten alltid stå fram på lyse bakgrunner og være lett tilgjengelig.

 

 

Visning av alle støttefargene i fargepaletten satt sammen med bilder av himmel, kornåker, svaberg med mer som viser hvor inspirasjon til fargene er hentet fra

Grafisk framstilling av et utvalg av støttefargene sammenstilt med fylkesvåpenet

Alle støttefarger er sjekket opp mot fargene i fylkesvåpenet. Uttrykket blir lunt og delikat med rom for variasjon etter tema eller utgaver.

Last ned fargepalett

Navn Formater
Fargepalett – CMYK – Adobe Swatch Exchange file (ASE)
pdf zip
Fargepalett – RGB – Adobe Swatch Exchange file (ASE)
pdf zip
Fargepalett – PANTONE – Adobe Swatch Exchange file (ASE)
pdf zip