Primærfarger

Logofarger

Dette er sterke og tydelig farger som bare skal representeres i logo. I all vanlig design og kommunikasjon skal navigasjonsfarge eller støttefarge brukes.

Ett unntak: Logofargene kan brukes på effekter der du skal forsterke et konsept, for eksempel dualitet. Det blir i tilfeller der man skal «fornemme» logoen under eventer uten at den faktisk vises på alle flater: Rød og gul konfetti i en animasjon, røde og gule ballonger under en lansering, røde og gule kjærlighet-på-pinner, røde og gule benker i en park eller lignende.

Farget flate med rød logofarge

Rød

CMYK  0 – 93 – 79 – 0

RGB  228 – 0 – 23

HEX  E40017

PMS  185

Farget flate med gul logofarge

Gul

CMYK  0 – 14 – 100 – 0

RGB  255 – 205 – 0

HEX  FFCD00

PMS  116

Farget flate med svart logofarge

Svart

CMYK  0 – 0 – 0 – 100

RGB  0 – 0 – 0

HEX  000000

PMS  Process Black

Hvit flate

Hvit

CMYK   0 – 0 – 0 – 0

RGB  255 – 255 – 255

HEX  FFFFFF

 

Kontrastfargen «Vann»

Dette er en farge som står i tydelig kontrast til de varme logofargene. Bakgrunnen for denne fargetonen er den dype, blågrønne vannfargen vi finner både i sjø- og fjellvann (Vestfold og Telemark). Funksjonen den har i profilen er å være en tydelig kontrast til den ellers lyse helheten. Den brukes til å utheve noe viktig eller til å markere en tydelig navigasjon.

Denne fargen står godt sammen med alle støttefarger. Den kan også brukes på grafiske elementer så lenge den ikke overdøver de andre fargene.

Eksempel på kontrast

I hovedsak er det støttefargene som skal brukes i profilering. Fargen «Vann» kan likevel være fin å bruke som kontrast, i for eksempel en notatblokk som er produsert i et materiale med denne dype fargen – med lys innmat. Andre objekter som kan være fint å kle i fargen er musematter, luer og kontrastfarge bak hvit tekst i en film.

Eksempel på navigasjon
Det kan være en lys digital layout, med en tydelig knapp i kontrastfargen med hvit tekst.
Det kan være et plateskilt i kontrastfarge med hvit tekst som markerer et viktig sted eller retning (Hovedinngang, Bygg A).

 

 

Farget flate i kontrastfargen Vann

Vann

CMYK  100 – 16 – 33 – 55

RGB  0 – 82 – 96

HEX  005260

PMS  3165

Last ned fargepalett

Navn Formater
Fargepalett – RGB – Adobe Swatch Exchange file (ASE)
pdf zip
Fargepalett – CMYK – Adobe Swatch Exchange file (ASE)
pdf zip
Fargepalett – PANTONE – Adobe Swatch Exchange file (ASE)
pdf zip