Ikoner

Ikoner er visuelle forenklinger som letter kommunikasjon og navigasjon. Ikke minst er det et visuelt krydder. Ikonene skal ha et enkelt formspråk og stå godt i layout. Noen ganger er symbolikken veldig lett å se, andre ganger lærer du deg raskt betydningen og ikonet får en gjenkjennende effekt.
Kamera-ikon på farget bakgrunn

Palett-ikon på farget bakgrunn

Bestikk-ikon på farget bakgrunn

Eksempler på ikoner plassert på fargete sirkler

Material Design Icons

Ikonstilen vår tar utgangspunkt i det enkle uttrykket til Material Design Icons fra Google. Disse er universelt utformet, har ferdige koder og animasjon for utviklere. Ikonene kan lastes ned fra nettet, se lenke under. Der får du lett oversikt over alle ikoner og kan laste ned en og en. Ikonene utvikles stadig og oppdateres på nettsiden:

Nettside – Material Design Icons

Guide – Material Design Icons


Ikoner – startpakke

I tillegg til Material Design ikoner, som er et godt utgangspunkt for utviklere, er det samlet opp konkrete og relevante ikoner for det vi driver med.

Ikonene brukes som oftes i sirkel i layout og design. Sirkelen er hvit, navigasjonsfarget («Vann») eller i en støttefarge.

Alle støttefarger fra paletten kan brukes på sirkelen.

Selve ikonet skal være i svart eller navigasjonsfargen «Vann» på lys eller hvit bakgrunn. Bruker du navigasjonsfargen «Vann» som bakgrunnsfarge skal ikonet være hvitt. 

Grafisk framstilling av ikonsamling. Viser ikonene i farget sirkel.

Last ned ikoner

Navn Formater
Ikoner – 50 stk – Startpakke – AI
zip
Ikoner – 50 stk – Startpakke – Indesign
zip pdf
Ikoner – 50 stk – Startpakke – SVG for PowerPoint
zip
Ikoner – 50 stk – Startpakke – SVG for web
zip
Ikoner til utvendig skilt
pdf